Съдът върна на работа първия уволнен от шефа на РИО директор от системата, през януари се гледа делото на втория

 Съдът върна на работа първия уволнен от шефа на РИО директор от системата, през януари се гледа делото на втория
Със свое решение от 16 декември Районен съд – Пещера, отмени като незаконно уволнението на бившия директор на Общински детски комплекс (ОДК), Пещера – Павел Куцев, и го възстанови на заеманата от него длъжност. След проведен конкурс, със заповед от 26.07.2010 г. на началника на РИО на МОМН, Йордан Чалъков, на мястото беше назначена Диана Янева.
Наред с това съдът постанови ОДК да заплати на Куцев обезщетение в размер на 1295.01 лв., ведно със законната лихва, считано от датата на подаване на исковата молба до окончателното изплащане на сумата, както и 300 лв. за адвокат. Решението подлежи на обжалване пред Пазарджишкия окръжен съд в двуседмичен срок.
„Виделина” научи, че за случая Куцев е уведомил лично образователния министър Сергей Игнатов. В писмото си уволненият директор описал множеството, според него, нередности в организацията и провеждането на конкурса. В отговора си министърът уверил жалбоподателя, че конкурсът е проведен перфектно и не са констатирани никакви нарушения. Съдът, обаче, реши друго.
Сергей Игнатов
В момента още един подобен казус седи на дневен ред – делото по иска на бившия директор на ОУ "Св. св. Кирил и Методий" в Мало Конаре – Никита Жилев, което пък ще се гледа от пазарджишкия районен съд през януари. Негова наследничка на поста след конкурса стана Милка Стоенчева.
Припомняме, че през юли РИО обяви списъка с имената на новите директори на 12 училища и 3 обслужващи звена в областта: ОДК-та в Белово, Велинград и Пещера и училищата в Сестримо, Динката, Церово, Мало Конаре, Црънча, Ветрен дол, Виноградец, прогимназия "Св. св. Кирил и Методий" и ЕГ „Бертолт Брехт”, Пазарджик, Септември, Лесичово, Драгиново. Само за ОУ "Христо Ботев" в Братаница нямаше кандидат, получил над минимално определения окончателен резултат, и до обявяването на нов конкурс директор остана временно изпълняващият длъжността.
 

velingradnews

%d bloggers like this: