Само 5 обекта с нарушения на наредбата за тютюнопушенето откриха инспектори от РЗИ – Пазарджик

 Само 5 обекта с нарушения на наредбата за тютюнопушенето откриха инспектори от РЗИ – Пазарджик

Към 8 март здравните инспектори са проверили общо 376 обекта. От тях 199 са ресторанти, кафе-аперитиви, пицарии, сладкарници, бързи закуски и др., 27 са държавни институции, общински служби, езикови школи, клубове, музеи и 150 са учебни и детски заведения, хотели, компютърни зали, заведения за социални услуги, аптеки, SPA-центрове, козметични и бръснаро-фризьорски салони и др.
84 са обектите със смесен режим на работа, 113 са с изцяло дневен режим, 2 – с изцяло нощен режим на работа.
В 5 обекта в Пазарджик и Велинград са констатирани нарушения, касаещи несъответстваща на нормативните изисквания изолация на обособено помещение, сигнализация, както и тютюнопушене в обект, в който по Закона за здравето не се допуска тютюнопушене. На нарушителите са съставени актове, издадени са 43 предписания.
Проверките на инспекцията по спазване на новите нормативни изисквания, регламентиращи пушенето на обществени места (чл. 56 от Закона за здравето и Наредбата за условията и реда, при които се допуска тютюнопушене в закрити обществени места и в сградите с обособени работни места) са стартирали на 14 февруари по разпореждане на МЗ. Крайните резултати ще бъдат известни след 25 март.

velingradnews

%d bloggers like this: