Обновена: vip-velingrad.com попита къде е приюта за кучета?

 Обновена: vip-velingrad.com попита къде е приюта за кучета?

приют за кучета велинград

Поради интерес на някой от читателите ни, решихме да попитаме общината къде е приюта!

Днес получихме следния отговор.

Според закона за защита на животните глава 5, всеки приют разработва и прилага система за информиране на гражданите за животните, които се отглеждат там, в т.ч. публикуване на информация в сайтове, фейсбук, в медиите.

Също така гражданите могат да осиновяват кучета, ако си харесат такива.

Когато се разработи и приеме тази програма, гражданите ще могат да посещават приюта.

Приюта се намира в местността  „Казаков възел”. За съжаление наши приятели незнаят къде е това място, но може би някой знаят.

 

velingradnews

Свързана публикации

11 Comments

 • Тази плоска и несъдържателна новина губи истинността си още с твърдението, че г-н Денизов е „лицензирано“ лице, което ще „обгрижва“ кучетата. А вие журналистите в този сайт просто отмятате поредната безсмислена „новина“. Жалко за града, който пак не случи на интелигентен управник.

 • Ама този същия Денизов дето ги трепеше сега ще се „грижи“ за тях??? Не мога да повярвам!
  Вече става ясно защо местонахождението на „приюта“се пази в тайна като американска ядрена база с балистични ракети…А аз глупака за малко да повярвам в добрите намерения на г-н кмета…

 • Имам информация, че Денизов пак е почнал да избива уличните кучета, май общината пак му плаща, по рано му плащаха като първо покаже отрязаните уши на убитите кучетата. Тези кучета, които вече ги няма по улиците, не са в приют, а са убити.

 • На мен също ми се вижда по вероятно, за съжаление.

 • „Казаков възел“ – никога не съм чувал за такава местност, някой би ли обяснил къде се намира?
  Или е някое дере в което тровят и заравят кучетата и затова няма по-подробни данни за местонахождението… Това ми се вижда по-вероятно…

 • Въпроса е къде е това място. И все пак важното е, че го има 🙂

 • Съгласни сме, че пише Казаков Възел! Но някой знае ли къде се намира това ?

 • Вип Велинград,вместо да пита да вземе и да чете и да отговаря на читателите си,приятелски съвет:))
  Другото изглежда като дребно заяждане и не е професионално!

 • Общината публикува официално, че приюта се намира в местността „Казаков възел“
  ето и линка към статията: http://m.velingrad.bg/?p=26316

 • Открит е временен приют за кучета
  11 януари 2016, Понеделник | 12:59 | ПРЕССЪОБЩЕНИЕ

  Временният приют за кучета е факт

  Както беше обещано от кмета на Община Велинград д-р Коев, временният приют за кучета е вече факт. Намира се в местността „Казаковъзел”, където ще бъдат приютявани и обгрижвани от ветеринарен лекар. Общината е осигурила и лицензирано превозно средство за транспортиране на заловените кучета. Животните ще бъдат маркирани с ушни маркировки, обезпаразитявани, ваксинирани и кастрирани. Общината е назначила и лицензирано лице г-н Денизов, който ще се грижи за залавянето и последващото обгрижване на кучетата.

  По разпореждане на кмета приоритетните райони, от които ще започне събирането на безстопанствени кучета са: централна градска част, района на автогарата, общински пазар, район при Женска баня, учебни заведения и болници. След като се приютят скитащите кучетата от тези райони, ще започне събирането им и от другите квартали и населени кметства.

 • Нещо не вярвам да съществува приют. Във Велинград са свикнали само да тровят кучетата. Срах ме,че дори и да направят приют ще е като този в Каменар. Той е един затвор, в който кучетата умират от студ и глад. Ако във Велинград има приют трябва да кажат къде е, за да може хората да видят условията. Ако няма кой да следи за условията, 100% ще има избивани, умиращи от студ и глад кучета затворени в клетки

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *