Доброволци съвместно с общината подпомагат нуждаещи се във Велинград

 Доброволци съвместно с общината подпомагат нуждаещи се във Велинград

Към този момент социалния патронаж във Велинград работи нормално. Това заяви на пресконференция пред медиите кметът Костадин Коев.

От Общината съобщават, че са разкрили два телефона, на които крайно нуждаещи се граждани – възрастни хора над 60 години, хора със затруднено придвижване, лежащо болни и инвалиди, без близки, които да им помогнат, могат да заявяват нуждата си от продукти от първа необходимост – храна, консумативи или медикаменти. Покупките се извършват със средства на гражданите, а доставката е безплатна. Мобилните екипи от общински служители, доброволци от „Офроуд клуб 4х4“- Велинград и мениджърският екип на голям хотел ще доставят поръчките им до домовете.

Всеки нуждаещ се може да потърси помощ на телефони – 0885898183 и 0887102056. Сутрешните заявки от 9 до 12 часа ще се изпълняват на същия ден. Следобедните, взети от 14 – 17 часа, ще се изпълняват на следващия ден.

Община Велинград изпълнява всички предписани мерки от Министерството на здравеопазването и Националния оперативен щаб за борба с коронавируса. Предприети са и допълнителни такива с оглед опазване здравето на хората. Общинските служители, които попадат в рисковата група: възраст над 60 години, страдащи от хронични и съпътстващи заболявания, бременните жени са пуснати в платен отпуск или работят от домовете си.

От администрацията в курорта апелират към всички да бъдат отговорни, да пазят себе си, своите близки, колеги и всички възрастни хора, защото ситуацията е наистина изключително сериозна.

telemedia.bg

velingradnews

Свързана публикации

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *