Д-р Костадин Коев отличи двама настоящи будители

 Д-р Костадин Коев отличи двама настоящи будители

Залата на читалището в Чепино се оказа тясна за всички, които дойдоха да почетат минали и настоящи будители. Концертът бе посветен на 1 ноември – Ден на народните будители и на двама юбиляри – Георги Василев, ръководител на мъжката фолклорна група „Чепинци“, който става на 80 години и на Боян Байряков, ръководител на ансамбъл за народни песни и танци „Чепино“, който празнува своята 60 годишнина.

Кметът д-р Костадин Коев поздрави присъстващите по случай празника и награди двамата самодейци с почетния знак за особени заслуги към развитието на Велинград. Със сълзи на очи г-н Василев благодари за признанието и каза, че през годините е правил всичко това, заради децата.

Г-н Байряков благодари на всички изпълнители, които са били в ансамбъла през годините, на родителите, които подкрепят децата си и пазят българските народни песни и танци.

Председателят на общински комитет „Васил Левски“, г-н Емил Моллов се обърна към всички присъстващи с думите: „Духовността и образованието вървят ръка за ръка. Нация, която не цени духовността – няма бъдеще.“

Той подари на читалището сборникът на Радка Тотолакова за образователното дело в Чепинското корито и най-хубавите платна, посветени на Васил Левски, рисувани от най-известните български художници.
Изпълнителите взривиха залата с прекрасните си изпълнения, а публиката ги заливаше с нестихващи аплодисменти.

velingradnews

Свързана публикации

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *