Общинските съветници изискват пълна информация за общинската болница

 Общинските съветници изискват пълна информация за общинската болница

Днес в от 15:00 часа в голяма зала на общинска администрация-Велинград, по инициатива на кмета на общината  д-р Костадин Коев, бе свикано извънредно заседание на здравната комисия към Общински съвет- Велинград за изслушване на управителя на МБАЛ-Велинград д-р Жеко Чешмеджиев.

Срещата бе предизвикана от появилите се публикации в национални медии, свързани с общинската болница. Общинските съветници се запознаха със случващото се там, като изслушаха доклада на управителя.

Веднага след излизането на публикациите в медиите, председателят на ОбС- Велинград е изпратил писмо до всички компетентни  институции /Районна здравноосигурителна каса- Пазарджик, Окръжна прокуратура и Сектор  „Противодействие на икономическата престъпност”-Пазарджик/, за предоставяне на информация по случая.

Съветниците взеха решение за сформиране на временна комисия за изискване и разглеждане на всички документи, свързани със създалата се ситуация, както и за разходването на даренията и всичко, свързано с  управлението  на общинската болница.

velingradnews

Свързана публикации

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *