От „ВКТВ“-гр. Ракитово обещават водоснабдяването да бъде възстановено

 От „ВКТВ“-гр. Ракитово обещават водоснабдяването да бъде възстановено

ВКТВ – гр. Ракитово

От „ВКТВ“-Ракитово обещават водоснабдяването да бъде възстановено от сряда, 30 март
Молов: Общината задели средства за подмяна на 558 метра водопровод.
Надяваме се, аварията на водопровода от „Бошнов чарк“ да бъде отстранена в сряда, 30 март т.г. и водоснабдяването да бъде възстановено. Това заяви управителят на „ВКТВ“-Ракитово инж. Ибрахим Бухов, който присъства на заседанието на Общински съвет-Ракитово заради проблемите с водата в общината.
Екип на общинското водоснабдително дружество е отишъл на мястото на аварията, което е много високо в планината и е трудно достъпно. По думите на инж. Бухов един от водоизточниците от „Пелев чарк“ е намалил дебита си с близо 90 % и се разчита за водни запаси от „Малка Сюткя“ и „Тупаров чарк“. Авариралата тръба е с дължина 3 метра, много е амортизирана и трябва да бъде подменена. Ако не се прави профилактика и не се поддържа водоснабдителната мрежа, нещата с питейната вода в гр. Ракитово няма как да се подобрят, категоричен бе шефът на дружеството.
ВрИД кметът на община Ракитово Цанко Молов съобщи по време на сесията на общинските съветници, че са осигурени средства от бюджета на общината за подмяна на 558 метра от водопровода в местността“ Бошнов чарк“.
Пресцентър община Ракитово
29-03-2022

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *