Трима пешеходци са пострадали при пътно-транспортни произшествия през изминалото денонощие.

 Трима пешеходци са пострадали при пътно-транспортни произшествия през изминалото денонощие.

Първото от тях станало вчера сутринта на улица във Велинград. Мотопедист блъснал пресичащата пътното платно Г.П.- 54г. от Ракитово. Мъжът не спрял и не оказал съдействие на жената, а се укрил. Пострадалата била транспортирана в курортната болница с фрактура на ключицата. В резултат на проведените издирвателни действия полицаите от РУ-Велинград установили водача причинил инцидента. Оказало се, че това е 67-годишният Г.М. от курорта. Той е задържан за срок от 24 часа в ареста. В следобедните часове на улица в Панагюрище водачът на микробус „Рено” Т.Н.- 28г. от същия град при движение на заден ход блъснал 11-годишна свой съгражданка. Момичето е било настанено в МБАЛ-Пазарджик с фрактура на крака, без опасност за живота.

Последната катастрофа станала снощи около 19.00ч. в Пазарджик на кръстовището между булевардите „Цар Освободител” и „Александър Стамболийски”. 63-годишният И.Т. от областния град блъснал с лек автомобил „БМВ” 14-годишно момче от Брацигово. Тийнейджърът пресичал пътното платно на пешеходна пътека. Момчето е настанено в областната болница с наранявания и травми по лицето без опасност за живота. И на трите местопроизшествия са извършени огледи, образувани са дознания.

 

Незаконно добити дърва за огрев са били иззети при проверки на септемврийски и велинградски полицаи. Вчера сутринта полицаите от РУ-Септември извършили проверка в къщата на Г.Г.- 41г. от село Варвара. Там органите на реда открили пет кубически метра дървесина за огрев, който не била маркирана с контролна горска марка. Собственикът и не успял да представи и никакви документи за произхода на дървата. Около 16.00ч. на улица във Велинград автопатрул спрял за проверка товарен микробус „Мерцедес”. Оказало се, че водачът му И.Б.- 35г. от курортния град превозвал около 6 кубически метра широколистна дървесина за огрев. Проверяващите полицаи обаче открили несъответствие между вида и количеството дърва отразени в превозния билет и тези превозвани в буса. За това возилото и товара му са иззети и предадени да съхранение на местното горско стопанство. И по двата случая спрямо мъжете са образувани бързи полицейски производства.

 

Пресцентър ОДМВР-Пазарджик

velingradnews

Свързана публикации

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *