5000 плакаха и пяха с юбилярката Глория

 5000 плакаха и пяха с юбилярката Глория
Колко певци у нас могат да пеят над три часа на живо?
Сигурно на всички ни е писнало клишето, че за всеки музикант най-важна е обичта на публиката. Много изпълнители я изричат тази фраза и в същото време са далеч от тази любов. Глория обаче е благословена – вече 20 години се радва на взаимна подкрепа със своите почитатели.

Всъщност фолк звездата вече 21 години е на сцена, но юбилеят бе снощи в препълнената зала 1 на НДК. Над 5000 души пяха и плакаха с любимката си, местата не стигнаха, но и никой заел в последния момент място между редовете, не се оплака. Имаше нейни колеги и популярни личности, но това не е от особено значение.

Защото всички бяха потопени в магията на Глория – от звездите до жена на първите редове, която видимо не бе състоятелна, но бе заделила от спестяванията за букет и плюшена играчка за своята фаворитка.

А тя поднесе шоу, продължило над три часа. Нито за момент не си позволи да излъже публиката с пеене на плейбек. Подкрепена от бенда на Дани Милев тя направи 20-годишен музикален преход на своето творчество. Дори и песните от 90-те бяха припявани възторжено, което на няколко пъти просълзи изпълнителката. На сцената до нея се качиха Николай Славеев и Азис, а един от най-емоционалните моменти бе появата на Тони Дачева. Феновете на поп фолка са закичили Глория със званието „Прима на попфолка“, но тя за пореден път постави като №1 в класацията сред колегите си именно Тони Дачева.

Да пееш три часа на живо го могат малко изпълнители. И всички в зала 1 го оцениха, защото нямаше фалш, нямаше оправдания, че се записва за телевизия. Хубава за едни, чалга за други, но истината е, че Глория пя на юбилея си от сърце.

Концертът съвпадна и с рождения ден на дъщерята й – Симона, като двете не пропуснаха да зарадват публиката с дуета си.

Две думи и за зрителите, които дълбоко контрастираха с обичайните на попфолк концерти. Нямаше я детската истерия, нямаше ги и вечните гратисчии пред НДК, нямаше патриотизъм и обидни плакати срещу други изпълнители. Залата бе пълна с почитатели на Глория на средна възраст, които видимо са я харесали още от началото на нейната кариера.

Фактът, че Глория не се плъзна по елементарната плоскост с текстове и ориенталски маанета беше изтъкван многократно снощи като едно от достойнствата й.

Единственото нещо, което донякъде помрачи концерта бе липсата на „Пайнер“. Нямаше представител на музикалната компания, който да подари един букет поне като знак на признателност за тези 20 години партньорство. Самата Глория също пропусна шефовете в благодарностите си, което засили слуховете, че след изтичането на договор а й в близките месеци той няма да бъде подновен. Ако те се сбъднат губеща ще е музикалната компания, защото Глория е една от емблемите й. А и повечето от настоящите фолкзвезди едва ли ще се радват на такава любов, ако въобще отбележат 20 години на сцена…

dnes.bg

velingradnews

Свързана публикации

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *