Digiqole Ad

Борисов: Ще има бомба в цените на оцветените горива

Винаги търся вината в себе си и в държавните институции. И се оказа, че държавата много толерантно е постъпила в петролния и газовия бизнес. Не забравяйте газовия бизнес, има газовици, които много не ме обичат. И там ще излезе при проверката всичко ...

Това каза премиерът Бойко Борисов в „Здравей, България“ по Нова телевизия. Там той и шефът на митниците Ваньо Танов говориха за проверките на бензиностанциите и злоупотребите с горивата.

И големите бензиностанции никой не ги контролира. Всичко, което има цистерна в земята, има нивомер и трябва да се отчита в НАП. Големите вериги, виждате, много внимателно мълчат, защото виждат, че ние знаем повече, отколкото те си мислят. „Те няма къде да ходят, за да не приветстват мерките. 20 години са го правили“, добави премиерът. 

Ще продължим с ппроверките ако продължим да управляваме, защото много врагове си създадохме. Оцветеното гориво е една толерантност от държавата. Държавата плаща за тях, те ги търгуват и ги намираме къде ли не на много по-високи цени. Вестниците пишат, че готвим бомба с цените на горивата. Любимият ми вестник „Сега“. Ще има бомба, да, за тези, които мамят с оцветените горива. Вдигат се акцизните ставки на оцветените горива, защото посредниците прибират парите, а крайните цени стават по-високи от тези на свободния пазар, каза Борисов. А държавата го е направила, за да се грижи за детски градини, училища…Но за тях вече ще се грижи по друг начин, обеща премиерът.

Ваньо Танов допълни, че оцветените горива са с акциз 50 лв, а другите 645 лв и разликата остава в посредника или търговеца. 

Ваньо Танов заяви убеденост, че има картел за цените на горивата. Производствената цена е 1.80, а по бензиностанциите се продава за 2.30. Естествено, че говоря за картел, каза и Бойко Борисов. Според него това се вижда с просто око.

 

24chasa.bg

Още новини